Seuran esittely

Kellokosken Alku Ry on perustettu 1926 (Woimistelu ja Urheiluseura Alku) ja toiminut kautta historiansa yleisseurana. Seurassa on harrastettu mm. yleisurheilua, hiihtoa, voimistelua, painia, nyrkkeilyä, pesäpalloa, pyöräilyä, jalkapalloa, lentopalloa, koripalloa, jääpalloa, pöytätennistä, uintia, suunnistusta, painonnostoa, jääkiekkoa ja salibandyä.
Seurassa on noin 400 aktiiviharrastajaa. Jalkapallopuolella toimii 7 juniorijoukkuetta, 4 miesten joukkuetta ja jalkapallokoulu. Jääkiekon puolella on 5 juniorijoukkuetta (joista 2 tyttöjoukkuetta) ja miesten edustusjoukkue sekä miesten harraste- eli Köppäkiekko.
KelA on osakkaana Kellokosken jäähalliyhtiössä ja Järvenpään Fortum-hallissa. Lisäksi seuralla on talkoovoimin ylläpidettävä kesänviettopaikka Rääveli Heinolassa, mitä seuran jäsenet voivat vuokrata käyttömaksua vastaan. Kaikkien ikäryhmien joukkueissa noudatetaan lajiliittojen sääntöjä ja huomioidaan lajiliittojen antamat suositukset. KelA on jääkiekon sinettiseura.

Toiminnan tarkoitus

Urheilullinen tavoite

1. Toimia Kellokoskella korkeatasoisen urheilun edustajana
2. Juniorijoukkueiden tason kohottaminen
3. Panostaminen valmennukseen
4. Omien kasvattien jatkamisen seuran edustusjoukkueisiin
5. Harrastuskustannusten kurissapitäminen

Muuta

1. Vahvistaa urheilukulttuuria Kellokoskella
2. Pitää talous hallinnassa oikealla panos-/tulossuhteella
3. Tehdä Kellokoskea positiivisesti tunnetuksi
4. Etsiä uusien markkinointimahdollisuuksia
5. Panostaa urheilutoiminnan laatuun
6. Parantaa harjoitusolosuhteiden laatua

Johtokunta

Seuran toiminnasta vastaa syyskokouksessa valittava johtokunta. Johtokuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja 3 jäsentä.

Jalkapallojaos

Jalkapallo on kuulut alusta asti seuramme lajikirjoon. Jalkapallossa harjoituspaikkoina toimivat Jampan jalkapallohalli, Kellokosken urheilukenttä ja Ruukin koulun kenttä. Kellokosken yläasteen ja Ruukin koulun saleissa harrastetaan lajin tukiliikuntaa.

Jääurheilujaos

Jääkiekkoa on seurassa harrastettu 60-luvun alusta asti. Harjoituspaikkana jääkiekossa toimii Kellokosken jäähalli. Kellokosken yläasteen ja Ruukin koulun saleissa harrastetaan lajin tukiliikuntaa.

Seurassa harrastetaan seuraavia lajeja: jalkapallo, jääkiekko